FAQ

FAQ

Hur bokar jag en tid?

Läs min info om bokning (HÄR). Jag tar enbart bokningar via Mail. malin@carperink.se

Vad bör jag tänka på inför min tatuering?

Kom utvilad. Ät inom 2-3 timmar innan. Ta med dig lite snacks och något att dricka under sittningen för att hålla blodsockernivån stabil. Jag brukar äta lunch, så det går bra för dig att ta med dig något eller köpa på stan (vi ligger centralt).

Vi har mikrovågsugn och kylskåp i studion.

Ha oömma kläder på dig som du inte är rädd om och som inte är vägen för tatueringsområdet. Ska du göra en tatuering i nacken och har långt hår, ta med en tofs (eller totte som dom säger i Skåne).

Man ska inte vara gravid! När man tatueras ökar stressnivån och immunförsvaret påverkas, inget en läkare rekommenderar under dessa nio månader. Gäller även under amningstiden!

Ta inte med barn som kan störa både min och din koncentration. Är heller ingen barnvänlig miljö här..

Ha inte hela familjen eller massa vänner med dig, det räcker med max en person som moraliskt stöd.. Men de får tyvärr inte sitta inne i själva tatueringsrummet.

Ha gärna mobilen avstängd så blir det lättare för oss båda att fokusera. Men lyssna gärna på musik eller en podd med hörlurar om du vill.

Kom i tid! Att komma försent kan förstöra hela schemat för mig. Vissa saker som trafik går inte att påverka men hör gärna av dig isåfall.

Om du vet att du är allergisk mot någonting eller om du har någon typ av överkänslighet eller hudsjukdom bör du kolla med läkare innan du tatuerar dig så det inte blir några komplikationer.

Vad kostar det att tatuera sig hos dig?

Just nu tar jag 1500kr/timmen. Jag jobbar oftast heldagar som brukar bli 4-6 timmar.

Notera att jag tar en deposition på 1OOOkr för att boka. Den betalas i förskott för att reservera din tid/tider. Depositionen dras av vid sista tatueringstillfället.

Behövs fler tider eller du önska något nytt så är det en ny deposition som gäller.

OBSERVERA

Depositionen är aldrig återbetalningsbar! Sköts de bokade tiderna som överenskommet dras den av sista sittningen. Hör av dig med god marginal (senast 48 timmar innan) om du behöver flytta din bokade tid.

Avbokar du din tid får du inte tillbaka depositionen, då den täcker arbetet jag lagt på administration, förberedelser samt reserverat datum.

Avbokas tiden senare än 48 timmar innan sittningen behöver tyvärr ny deposition läggas, detta kan tyckas hårt. Men depositionen är till för att ge mig en garanti till att kunden dyker upp som avtalat, en utebliven sittning är min förlorade inkomst.

Vilka är dina arbetstider?

Jag jobbar endast vardagar och studion öppnar alltid kl.10.00

Kan man köpa presentkort hos dig?

Nej det kan man inte. Jag vill kunna diskutera med min kund så jag vet att det är ett jobb som passar mig, för bådas skull.

Vad har du för åldersgräns?

18 år även om målsman godkänner. Enligt rekommendationerna från våran branschorganisation SRT ( Sveriges Registrerade Tatuerare).

Hur ligger studion?

Nedre Långvinkelsgatan 17, 25220 Helsingborg.

Det går tåg till Helsingborg C och studion ligger cirka 10 minuter därifrån. Kör du bil finns det parkeringshus på samma avstånd eller närmare där du kan stå hela dagen för en avgift.

Sundstorgsgaraget eller Magnus Stenbocks gallerians garage på taket.

Visa på karta

Skötselråd

För att uppnå bästa möjliga resultat för din nya tatuering rekommenderar jag att du följer dessa eftervårds rutiner. Det är ditt eget ansvar att ta hand om tatueringen enligt skötselrådet.

En ny tatuering är att betrakta som ett sår och att avvika från skötselråden kan leda till besvär så som inflammation eller infektion, samt ett sämre slutresultat för din tatuering.

Eftervård

 • Har du fått plasten som är som ett extra hudlager kan du låta den sitta 2-3 dagar.
 • Har du fått vanlig plastfolie så räcker det med minst 2 timmar, max 12 timmarTa av plasten i samband med dusch.
 • Rengör försiktigt med parfymfri tvål (tex Lactacyd).
 • Låt tatueringen lufttorka i cirka 15 minuter.
 • Smörj in den rena och torra tatueringen med ett tunt lager salva, olja eller lämplig produkt (tex Bepanthen, kokosolja) eller annat som din tatuerare rekommenderar.
 • Rengör och smörj in tatueringen morgon och kväll under 1-2 veckors tid (beroende på tatueringens placering och omfattning).
 • OBS rena händer är jätteviktigt! Ha som regel att allt som vidrör tatueringen ska vara rent för att minimera infektionsrisken.

Att tänka på

 • Under läkningsprocessen kan skorpor/flagor bildas. Pilla inte på dessa utan låt de falla av av sig själva. Att pilla eller klia bort flagor kan leda till ljusa fläckar i tatueringen  samt  infektionsrisken ökar.
 • Undvik direkt solljus och UV-ljus. Att utsätta en ny tatuering för UV-strålning kan leda till irritation och svullnad samt ett sämre slutresultat. Efter cirka 2 veckor kan du skydda din tatuering med solskyddsfaktor om det behövs.
 • Undvik kläder eller smycken som skaver.
 • Undvik bad och bastu. Att bada och basta med en ny tatuering innebär att en stor utsatthet för bakterier samt att huden mjukas upp. Detta kan leda till infektion och en försvårad läkningsprocess.
 • Undvik direktkontakt med djur. Bakterier från djur kan leda till infektion i en ny tatuering och att bli riven kan leda till infektion och ärrbildning.
 • Undvik att konsumera alkohol innan och samma dag som din sittning. Alkohol kan leda till att du vätskar/blöder mer än nödvändigt och kan därmed påverka slutresultatet negativt.
 • Undvik att träna hårt de närmaste 3 dagarna efter din sittning.

Läkningsprocessen tar cirka 2-4 veckor. När alla skorpor fallit av och tatueringen känns som ett med resten av huden kan den betraktas som läkt. Ta väl hand om din nya tatuering så minimerar du risken för komplikationer och försämrat slutresultat.

Vad har du för betalmetoder?

Jag tar swish och kort i studion.

När jag fått min tid, vad händer sen?

Oftast gör jag ett utkast kvällen innan som du sen får se på plats i studion.

Är det något du inte är nöjd med finns det utrymme för ändringar där.

Bifogade referensbilder används endast för inspiration, observera att jag reserverar mig för viss kreativ frihet för att du som kund ska få en mer unik tatuering.

Färgerna?

I januari 2022 kom en ny färglag i EU som heter Reach. Alla våra färger/bläck byttes då ut till nya. Det finns papper om varje kulör redo att få.

Jag beställer allt från Lundberg Custom Supplies i Ulricehamn eller East Street Tattoo Supplies i Stockholm för jag anser att de är bäst. Bara fråga om det är något mer specifikt du undrar!